VISLASAGNE

We gingen vorig weekend naar mijn schoonvaders in Groningen en nu is dit sowieso al reden voor een feestje, dit keer was het helemaal feest! Schoonpa J. had zaterdagavond een vislasagne gemaakt en die was zo lekker! Zo ontzettend lekker dat ik zondagochtend om 7:00 al een uur wakker lag en alleen maar kon denken aan het overgebleven stukje vislasagne dat nog in de koelkast stond. Dat stukje moest en zou ik hebben en om 8:00 werd dit stukje keurig door schoonpa F. in de magnetron gezet, zodat ik nog een keer kon genieten van deze Goddelijkheid!

vislasagne

Uiteraard verliet ik Groningen niet nadat ik het recept had gekregen! Dit recept is een Allerhande-recept en staat gewoon op de website van Albert Heijn (HIER). Ik maakte het een week later zelf en veranderde iets aan de hoeveelheid van de vis, maar verder volgde ik volledig het recept. Het is een enigszins bewerkelijke lasagne (maar eigenlijk is lasagne altijd bewerkelijk) (als je de saus tenminste zelf maakt) en het is ook een machtige lasagne, maar hij is ongelooflijk rijk van smaak. Hij is trouwens ook best wel duur, want met 3 soorten vis, maar hij is elke euro meer dan waard en als je de ingrediënten bij de LIDL haalt valt het best nog wel mee.

Ik maakte ook een ovenschaaltje voor mijn ouders en m’n moeder belde me nog geen minuut nadat ze klaar waren met eten op om te zeggen dat ze dit wel elke week zou willen en dat ze de schaal nog net niet hadden uitgelikt. “Ik geef ‘m 1000 punten”, zei m’n moeder. Ik ook.

Ingrediënten (voor 6 personen)
100 g roomboter
75 g bloem
1 liter visbouillon (van tablet)
7½ gram verse dille
4 preien
250 g mascarpone
375 gram lasagnevellen
500 gram kabeljauwfilet (uit de diepvries) (maar wel ontdooid!!!)
200 g gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen

Verwarm de oven voor op 200°.
Smelt de roomboter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 minuten zachtjes garen. Vooral blijven roeren! Voeg de bouillon geleidelijk toe (dus steeds 100 milliliter) als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Vooral steeds blijven roeren en niet even weglopen!
Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout.
Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei een paar minuten op laag vuur tot ze beetgaar zijn. Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.
Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.
Bedek weer met lasagnebladen, de ontdooide kabeljauwfilet en wat bechamelsaus.
Bedek weer met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus.
Bedek weer met lasagnebladen, de rest van de prei en bechamelsaus.
Eindig met lasagnebladen met bechamelsaus en daarop de Hollandse garnaaltjes.
Bak het zo’n 35 tot 40 minuten in de oven (even prikken of de lasagnebladen gaar zijn).

1 reactie

  1. Niet duidelijk dat er boter moet overblijven voor de prei… Ga het dadelijk ik de oven zetten. Hopelijk maakt het niet uit.

    Reply

Leave a Comment.