Turkse lamsburgers

Ik hou van mijn Turk en ik hou van de zaterdagen. Vooral omdat ik op zaterdagen mijn Turk vaak zie. Meestal begeef ik me in onze Turkse supermarkt naar de groente-afdelingen om daar m’n mandje vol te laden met verse kruiden. De verkering maakt dan ondertussen een praatje met de Turkse slager, die hem steevast begroet met: “Hallo, beste man.” Ook al hebben we geen vlees nodig, toch laat de verkering zich meestal door de slager verleiden tot het kopen van iets uit zijn vitrine. Gisteren waren dat 6 lamsburgers: “Ze zagen er zo lekker uit, jij kan er vast wel wat lekkers mee maken, toch, schatje?” Zaterdagmiddag aten wij Turkse lamsburgers met een yoghurt-komkommer-munt-sausje.

lamsburger

Ingredi├źnten:
aantal lamsburgers (die van mijn Turk zijn dus Goddelijk) (mocht jouw Turkse supermarkt geen lamsburgers verkopen, dan kun je ook een paar merquez-worstjes kopen en die uit hun velletje halen. Van het gehakt kun je nu zelf lamsburgers kneden)
hetzelfde aantal broodjes (die verkopen ze ook bij de Turkse supermarkt)
4 grote eetlepels Turkse yoghurt
klein beetje verse munt
olijfolie
halve komkommer
1 teentje knoflook
2 tomaten
1 ui
handje sla (hoeft niet perse)

Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Bestrooi de komkommerrasp met een beetje zout.
Pers het teentje knoflook.
Meng de komkommer met de knoflook, de fijngesneden munt, een scheutje olijfolie en de yoghurt. Hoe langer je dit mengsel laat staan, hoe lekkerder (in de koelkast).
Bak de lamsburgers in wat olijfolie.
Snijd ondertussen de tomaten en de ui.
Snij de broodjes open, leg er wat sla op, daar bovenop de lamsburger, de tomaat, de ui en een flinke dot van het yoghurt-komkommer-muntsausje.

Leave a Comment.