Tonijn-aardappeldip

Ik vond dit recept in het boek ‘Kleine hapjes, grote smaken’ van Paul Gayler. Ik maakte het als onderdeel van een tafel vol met tapashapjes, maar eigenlijk kun je ’t ook prima maken als een soort broodbeleg voor bij de lunch (althans, zo gebruikte ik het de dagen erna, want ik had nogal wat over). En dat ik nogal wat over had, lag niet aan de smaak, maar aan het feit dat ik nogal veel van deze tonijn-aardappeldip had gemaakt én omdat ik sowieso heel veel tapasgerechtjes had bereid (als ik eenmaal aan het koken sla, dan ben ik niet te stoppen).

tonijndip

Ingrediënten:
375 gram gekookte kruimige aardappelen
1 ui (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 eetlepels witte wijnazijn (of sherryazijn)
1 blikje uitgelekte tonijn op olie (of op water en dan wat extra olijfolie)
olijfolie
2 eetlepels verse bladpeterselie
zout en peper

Doe alles, behalve de peterselie en een klein handje tonijn, in een keukenmachine en vermeng alles kort.
Kijk zelf hoe dik je de dip wilt hebben door steeds een beetje olijfolie toe te voegen.
De puree moet glad zijn, maar je moet ‘m zeker niet te lang in de keukenmachine laten draaien, want dan wordt het een vieze plakkerige drap. Een paar rondjes is genoeg.
Doe de dip in een schaal. Doe de rest van de tonijn en de peterselie erover.
Serveren op kamertemperatuur met brood.
Lekker!

Leave a Comment.