Tikki Massala met vis

Onze diepvries is nogal vol. Dit komt door mijn hamster-kwaliteiten (“Oh, maar het bladerdeeg is nu in de aanbieding.”), de frituur-liefde van de verkering (“Hadden we nou nog frikadellen in de diepvries, nee, volgens mij niet, en anders hebben we gewoon een extra doos.”) en omdat ik altijd teveel kook (“Ah, dan hebben we gewoon wat bakjes boerenkool in de vriezer, altijd makkelijk.”). Vandaag was het tijd om wat ruimte te maken in de vriezer en ik vond kabeljauw, pangasiusfilet en doperwtjes. In de koelkast stond nog een halve pot Tikki Massala-kruidenpasta van Patak’s (en die moest ook op), dus het werd een heel gemakkelijke Indiase maaltijd, die binnen een kwartier op tafel stond.

tikkimasalavis

Ingrediënten (voor 4 personen):
750 visfilet (kabeljauw, tilapiafilet, koolvis of pangasiusfilet)
3 preien
300 gram diepvriesdoperwtjes
1 blik kokosmelk
1/2 pot Patak’s Tikki Massala kruidenpasta (of ander merk natuurlijk)

Snij de prei in ringen en bak ze zachtjes in wat zonnebloemolie.
Doe er nu de Tikki Massala kruidenpasta bij en roer het even door. Je kan variëren met de hoeveelheid kruidenpasta, dus misschien vind je een half potje teveel (en hoe sterk andere merken smaken weet ik ook niet, ik gebruik ook meestal geen potjes of zakjes, maar deze pot had ik nog staan (waarom eigenlijk?)). Je kan beter met 1 eetlepel beginnen en als het te flauw smaakt doe je er nog een eetlepel bij.
Doe het blik kokosmelk erbij en laat alles rustig doorkoken.
Voeg nu de vis toe. Ik doe die vis er trouwens gewoon bevroren bij (uiteraard wel in stukken gehakt).
Als de vis gaar is, dan doe je er de doperwtjes bij.
En als de doperwtjes gaar zijn is het klaar.
Lekker met rijst.

Leave a Comment.