Saté-saucijzenbroodjes

De perfecte zaterdagmiddag-snack; kleine saucijzenbroodjes. Die kun je gewoon kant-en-klaar kopen bij iedere willekeurige supermarkt (en zelfs bij de HEMA), maar die vind ik dus niet zo lekker. De verkering heeft er weinig moeite mee en vindt die kant-en-klare dingen zelfs de ideale lunch voor een zaterdag- of zondagmiddag. Toen ik hem deze saté-saucijzenbroodjes voorschotelde moest hij toch ook wel toegeven dat deze een stuk lekkerder waren dan die saucijzenbroodjes uit het plastic. En of ik ze voortaan elk weekend wil maken?

sauzijcenbroodjes

Ingrediënten voor +/- 30 mini’s:
1 pakje bladerdeeg
500 gram gehakt
2 eieren
zakje saté-gehaktkruiden
eetlepel sesamzaadjes

Verwarm de oven voor op 180°.
Zorg dat alle plakjes bladerdeeg ontdooid zijn.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en 1 ei. Je kan in principe elk soort gehakt gebruiken. Ik heb vandaag mager rundergehakt gebruikt, omdat die nog in m’n diepvries lag, maar ik denk dat het lekkerder is met half-om-half-gehakt.
Verdeel nu het gehakt in de lengte over de plakjes bladerdeeg. Meestal zitten er 10 plakjes bladerdeeg in een pakje, dus dan verdeel je eerst het gehakt in 10 rolletjes, maar ik gebruikte vandaag bladerdeeg van de LIDL en daar zitten 6 langwerpige plakken in. Ik verdeel het gehakt dus eerst in 6 rolletjes. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk alles een beetje plat en gebruik een vork om de zijkant wat reliëf te geven.
Bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes.
Bestrijk alle saucijzenbroodjes met losgeklopt eigeel.
Leg de saucijzenbroodjes op een stuk bakpapier op een rooster en bak ze in zo’n 20 gaar (of misschien ietsje langer totdat ze mooi goudgeel zijn).

Leave a Comment.