Romige bloemkoolsoep

“Moet ik nog een soepje voor jullie maken?”, vraag ik aan m’n vader.
‘Ja, het is lang geleden dat we zo’n bloemkoolsoepje hebben gehad”, zegt hij.
“Okay!”

bloemkoolsoep

De prijs voor een bloemkool is altijd per stuk. Mensen die dan een klein bloemkooltje uitkiezen omdat ‘ze ‘m toch met z’n tweetjes niet op krijgen’ snap ik niet. Van de (gekookte) bloemkool die je overhoudt kun je heel gemakkelijk een lekker soepje maken. Ik maakte de bloemkoolsoep dit keer met ongekookte bloemkool, maar als je deze soep maakt met een restje bloemkool, dan doe je de bloemkool de laatste paar minuutjes bij de soep om mee op te warmen. Je kan trouwens ook restjes gekookte aardappel gebruiken, dat scheelt ook weer in de bereidingstijd. Bloemkool met kerrie is een superlekkere combinatie (vind ik) (en m’n vader dus ook).

Ingrediënten (voor 2,5 liter soep):
1/2 bloemkool (of een kleintje)
4 aardappelen
1/2 liter melk
2 uien
1/2 eetlepel kerrie
1/2 eetlepel kurkuma
2 bouillonblokjes (kip of als je vegetariër bent; groente)

Snij de bloemkool door de helft en snijdt alles (dus ook de stronk) in kleine stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snij de ui in stukjes.
Doe nu alles in een pan, inclusief de kruiden en de bouillonblokjes, inclusief nog 1 liter water en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken (of in ieder geval tot de aardappel gaar is). Let op dat de melk niet overkookt.
Staafmixer erop en klaar.
Lekker met wat verse koriander (maar die had ik niet huis).

1 Comments

  1. Pingback: 30 juni 2014

Leave a Comment.