Rocky road

Onlangs werd mijn aandacht getrokken door een recept met de naam ‘Rocky Road’. Er staan verschillende recepten voor deze chocolade-calorie-bom online, maar waar het eigenlijk op neerkomt: je kiest een aantal ingrediënten die je lekker vindt (en die bij chocolade passen), je smelt de chocolade, je roert alles even door elkaar en that’s it. Ik maakte er eentje met marshmallows (want dat geeft zo’n leuk gekleurd effect), walnoten en discodip (want dat geeft ook zo’n leuk gekleurd effect).

rockyroad

Ingrediënten:
400 gram pure chocolade
200 gram witte chocolade
50 gram marshmallows
100 gram gepofte tarwe met honing
handje walnoten
discodip

Leg een groot stuk bakpapier in een ovenschaal.
Knip de marshmallows in kleine stukjes en mix ze met de gecrushte walnoten en de gepofte tarwe met honing door elkaar. Leg dit alles in de ovenschaal.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie en doe daar op het laatst blokjes witte chocolade bij die je niet helemaal laat smelten.
Giet de chocolade over de mix en roer alles goed door elkaar.
Strooi de discodip eroverheen en zet alles een halfuur in de koelkast.
Daarna is het hard genoeg om in stukjes te snijden zo groot of klein als je lekker vindt.

Leave a Comment.