Pindarotsjes

Het wil nog wel eens voorkomen dat je met een overdosis chocolade in huis zit. Zo kregen de verkering en ik van Sinterklaas allebei 2 chocoladeletter en allebei een netje met chocolademunten. De dag na Sinterklaas was alles half aangebroken en in een hoekje van de keuken beland. Om ervoor te zorgen dat die restjes niet blijven liggen tot volgend jaar heb ik pindarotsjes gemaakt (ik had nog meer halve repen chocolade her en der in laatjes liggen). Ik heb alle restjes chocolade die ik kon vinden bij elkaar gegooid (dus wit, melk en puur), maar voor het oog is het mooier om de chocolade apart te verwerken zodat je bijvoorbeeld pure chocoladepinda’s hebt en witte chocoladepinda’s (ik moet overigens wel zeggen dat de alleen witte chocoladepinda’s het allerlekkerst zijn, dus het is het ook wel waard om een paar repen witte chocolade te halen en alleen die te gebruiken). Ik gebruik in dit recept een bakje ongezouten pinda’s, maar ik wilde eigenlijk een zak doppinda’s gebruiken, zodat ik die dan zo gezellig samen met de verkering zou kunnen doppen op de bank terwijl we een paar aflevering van Mad Men keken. Maar de verkering zag de bui al hangen toen er ‘doppinda’s op het boodschappenlijstjes stond en nam een bak gedopte pinda’s mee en ging daarna weer verder met z’n potje Candy Crush.

pindarotsjes

Ingrediënten:

Restjes chocolade (ik had totaal zo’n 700 gram)
300 gram gedopte pinda’s (ongezouten dus)

Smelt de chocolade au bain-marie en laat het daarna heel even afkoelen.
Meng de pinda’s door de chocolade, zodat alle pinda’s een laagje chocolade hebben en maak er nu pindarotsjes van door steeds met 2 lepels een bergje pinda’s op een stuk bakpapier te leggen (en daaronder een dienblad of bakplaat).
Goed af laten koelen (eventueel in de koelkast).

1 Comments

  1. Heb je het weleens geprobeerd met zoute pinda’s? Zoet en zout is heel lekker samen, vooral chocolade met iets zouts. Ik kocht altijd zoute pretzels met een chocolaagje, heerlijk!

    Reply

Leave a Comment.