Pastinaaksoep met zoete aardappel

De afgelopen week had ik mij in een diep intense liefde voor mijn diepvries. Nu houd ik altijd wel van m’n diepvries, maar als je er een week bijna non-stop gebruikt van maakt en dus niet hoeft te koken, dan houd je er net een beetje meer van. Soms heb je gewoon weken dat je écht geen tijd en zin hebt om uitgebreid te koken. Dit was zo’n week.

zoeteaardappelsoep

Ik maakte wel een pastinaaksoep met zoete aardappel en deed ook weer een bakje in de diepvries, want hé, zo’n diepvries moet wel gevuld blijven. Het is een heel licht en gezond soepje en ik vond het recept ergens online: HIER. Ik heb het recept aangepast, want ik had 3 pastinaken terwijl het recept er 2 voorschreef. En zo’n zielige eenzame pastinaak, daar wil ik niet tegenaan kijken. De peterselie is echt nodig om de soep wat meer flavour te geven. Ik gebruikte geen amandelolie, maar een scheutje olijfolie.

Ingrediënten (voor 2 liter soep):
2 uien
3 knoflookteentjes
3 pastinaken
2 zoete aardappelen
verse platte peterselie
1,5 liter groentebouillon (van een blokje)
scheutje olijfolie

Snijd de ui en knoflook in stukken (eerst de schil eraf natuurlijk).
Schil de pastinaken en de zoete aardappelen en snijd die ook in stukjes.
Bak de ui en de knoflook even aan in wat olijfolie.
Doe dan de pastinaak en de zoete aardappel erbij.
Bouillon erbij.
Half uurtje laten pruttelen tot alles gaar is.
Staafmixer erop en goed op smaak brengen met zout en peper (veel peper)!
Beetje peterselie eroverheen strooien en eventueel een scheutje walnotenolie, amandelolie (dat had het originele recept) of dus olijfolie.
Dikke snee brood erbij.

Leave a Comment.