Pastasaus met salami en venkel

Het oorspronkelijke idee voor dit recept vond ik in het boek
Happy Days met de Naked Chef van Jamie Oliver, maar in de loop van de jaren heb ik ‘m wat vereenvoudigd. Jamie werkt (uiteraard) met de beste ingrediënten, maar ik haal alles gewoon bij de LIDL of van de Euroshopper, eh, AH Basic. De combinatie salami, venkel en tomaat is echt superlekker! De salami maakt het een ietwat zware pastasaus, maar door de venkel wordt alles ook weer lekker fris!

pastasalami

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram salami
1 ui
1 theelepel venkelzaad (is niet verplicht)
2 knoflookteentjes
1 venkel ( zo groot mogelijk)
2 blikken tomatenblokjes
olijfolie
peper en zout
250 gram pasta

Snij de salami in hele dunne reepjes.
Snij de knoflook en de ui fijn.
Bak de salami, het venkelzaad, de knoflook en de ui in wat olijfolie
Snij de venkel in dunne plakjes/reepjes en bak ze even mee (bewaar het plukje bovenop, als die er nog op zit).
Doe nu de blikken tomatenblokjes erbij en laat alles zo’n 20 tot 25 minuten zachtjes stoven tot de venkel gaar is.
Op smaak brengen met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de pastasaus uiteindelijk met het fijngesneden venkelplukje.

Leave a Comment.