Deze pastasaus was een soortement van experiment en vooral een must, want er moesten nogal wat restjes worden opgemaakt. Ik koop bijna elke week een stoplicht (3 paprika’s in 1 verpakking; geel, rood, groen), eigenlijk zonder specifiek kookdoel voor ogen. En ja, als je dan ook nog een pond merquezworstjes hebt liggen en een paar aardappels die al aan het uitlopen zijn, dan is een Marokkaanse pastasaus zo gemaakt. Experiment geslaagd.
Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram merquezworstjes
1 groene paprika
1 rode paprika
2 blikken tomatenstukjes
2 uien
1 lamsbouillonblokje
500 gram aardappelen
50 gram Beyaz Peynir (witte Turkse kaas) (of feta)
400 gram pasta
Knijp het vlees uit de hoesjes van de merquezworstjes en bak dit in wat olijfolie in een braadpan aan.
Snij de ui en de paprika’s in stukjes en bak dit even mee.
Doe de blikken tomatenstukjes erbij en het bouillonblokje.
Schil de aardappels en snijdt ze in kleine stukjes. Doe ze bij de pastasaus.
Laat dit alles nu zachtjes stoven tot de aardappel gaar is. Eventueel kun je, als de saus te dik wordt (doordat de aardappelen het vocht opnemen) wat water bij de saus doen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Je kunt de saus door de pasta doen, of het los serveren.
Bestrooien met wat van de witte kaas/feta.