Pasta met rucola en geitenkaas

Dit gerecht maak ik al jaren en jaren en jaren. Ik vond ’t ooit in een tijdschrift, maar weet niet eens meer welke. Daar werd de geitenkaas gegrild en dan op de pasta gelegd, maar ik doe gewoon alles in 1 keer door elkaar. Lekker als vegetarische avondmaaltijd, als lunch, maar een dag later is-ie koud als salade ook nog heel lekker.

pastarucola

Ingrediënten (voor 4 personen):
400 gram fusilli
3 teentjes knoflook
1/4 theelepel gedroogde chilivlokken (of beetje chilipoeder)
300 gram zachte geitenkaas
150 gram Parmezaanse kaas
100 gram rucola
sap van 1 citroen
peper en zout
olijfolie

Kook de pasta gaar met wat zout en bewaar ongeveer 100 milliliter van het kookvocht.
Bak in wat olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, samen met de chilivlokken en het citroensap. Doe het kookvocht hierbij.
Doe nu dit knoflook-citroen-chili-mengsel bij de pasta.
Doe de rucola erbij.
Doe de in stukjes gesneden geitenkaas erbij.
Doe de Parmezaanse kaas erbij.
Het mooie van dit gerecht is dat je met alle ingrediënten kunt variëren. Dus hou je van veel rucola, dan doe je er wat meer rucola in. Of hou je van wat meer pit, dan wat meer chilivlokken.

1 reactie

Leave a Comment.