Pasta met rivierkreeftjes en sherry

In het kader van; ik-ga-nu-eindelijk-eens-mijn-voorraadkast-leeg-eten stuitte ik op een zak zwarte pasta. Een product wat ik normaal gesproken nooit zelf zou kopen, maar wat waarschijnlijk afkomstig was uit het kerstpakket van de verkering of van mijn vader. Ik google’de wat op ‘zwarte pasta’ en kwam toen uit op het blog van www.mevrouwdevries.net. Ik heb haar recept ietwat veranderd, want je hoeft deze HEERLIJKE saus niet te eten met zwarte pasta (en die is normaal gesproken ook veel duurder dan gewone spaghetti). Ook gebruikt zij dille om de pasta te garneren en dat staat wel heel erg kleurrijk en professional, maar voegt naar mijn mening niets toe aan de smaak (en het maakt het gerecht ook weer duurder).

pastavis

Ingrediënten (voor 4 personen):
400 gram (zwarte) pasta
500 gram tomaten saus (of een 400 gram blik tomatenstukjes)
150 ml sherry
klein handje gefrituurde knoflook (te koop bij toko’s)
1 bekertje crème fraiche
paar scheutjes tabasco
400 gram tilapiafilet
1 pakje rivierkreeftjes
3 teentjes knoflook

Fruit de gewone knoflook even in een hapjespan en doe er de tomatensaus (of blik) bij. Alles verwarmen, zonder iets te laten koken.
Doe de sherry, de gefrituurde knoflook en de tabasco erbij en laat nog een paar minuten doorverwarmen.
Roer de crème fraiche erdoor.
Niet laten koken, maar rustig laten verwarmen. Ondertussen even proeven of er nog iets bij moet naar je smaak. Ik heb mijn saus wel een half uur heel zachtjes laten pruttelen.
Ondertussen de pasta koken volgens de verpakking.
De stukken tilapiafilet bij de saus doen en gaar laten worden (ongeveer 10 minuutjes).
Pas de laatste minuutjes voeg je de rivierkreeftjes bij aan de saus.
En je kan er dus nog wat dille over strooien, maar waarom? Deze saus is TO DIE FOR!!!!

Leave a Comment.