Pasta met ham en doperwtjes

“Ik begin wel een beetje trek te krijgen nu”, zegt de verkering.
“Ik ook, maar ik heb geen zin om te koken”, zeg ik.
“Zullen we wat bestellen?”
“Nee. Nee. Nee. We gaan zuinig aan doen in 2014! We moeten zuinig aan doen! En we gaan niet op zondagavond pizza’s bestellen voor 25 euro, echt niet hoor.”
“Ik dacht eigenlijk aan Grieks.”
“Eh, eh, nee, ook niet, echt niet.”
“Echt niet?”
“Nee, liefie, we hebben genoeg in huis.”
“Wat dan?”
“Alles. We hebben alles.”
“Maar wat dan?”
“Van alles en we moeten ook nog heel veel dingen opmaken die bijna over de datum zijn.”
“Wat dan?”
“Maar ik heb geen zin om te koken. Ik hang net zo lekker in de bank.”
“Ja, dan weet ik het ook niet meer.”
“Ooooooh, ik moet ook alles zelf doen.”

doperwtenpasta

Nou ja, en precies 12 minuten en 54 seconden later (ik heb de verkering laten timen) (en dat was inclusief het maken van de foto’s) stond deze fusilli con panna prosciutto e piselli, oftewel een megasimpele pasta met ham en doperwtjes op tafel. Eh, in een bakje op schoot op de bank.

Ingredi├źnten (voor 2 personen):
200 gram pasta
100 gram diepvriesdoperwtjes
1 ui
200 ml slagroom
100 gram ham
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de ui in kleine stukjes en snij de ham in reepjes.
Bak de ui en de ham in wat olijfolie even aan.
Doe hier nu de slagroom bij en de doperwtjes en laat dit allemaal zachtjes pruttelen.
Als de pasta gaar is doe je de pasta bij de saus, breng je het op smaak met peper en zout en bestrooi je alles met Parmezaanse kaas.
Ik had geen Parmezaanse kaas in huis, dus bestrooide het met wat geraspte jong belegen en dan is het ook prima te doen, maar toch net even iets minder lekker dan met Parmezaanse kaas (“Met Parmezaanse kaas kun je een stoeptegel nog lekker maken”, zou mijn moeder zeggen.”).

1 reactie

    • Hi Margriet! Je kan Parmezaanse kaas gewoon bij de supermarkt kopen… bijna elke supermarkt heeft het voorverpakt te koop en soms ook al geraspt… zelfs de LIDL heeft een stuk voorverpakte Parmezaans (standaard) in de schappen… lekker!

      Reply

Leave a Comment.