Macaroni & Cheese (met bloemkool)

Dit is een recept van Jamie Oliver, maar ik kan het boek niet vinden waar het recept in staat, of ik heb het recept ooit van internet gehaald, of ik zag het ooit op televisie. Nu ik zelf even wat aan het surfen ben geweest naar het originele recept blijkt trouwens dat Jamie verschillende versies heeft (ook nog eentje met een brood-pancetta-rozemarijn-korstje). Maakt het uit? Niet echt. In 1 van zijn recepten staat dat je een halve bloemkool moet gebruiken, maar een halve bloemkool? Ik vind dat stom. Doe gewoon een hele. Of recepten met 150 gram crème fraîche? Er zit 200 gram in een potje, dus dan kan ook het hele potje erin, anders lepel ik die overgebleven 50 gram sowieso naar binnen tijdens het koken en ja, dan zit het ook meteen op je heupen en dan kun je die 50 gram beter verdelen over de rest van de gezinsleden!

macaroni

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 bloemkool
500 gram macaroni
150 Parmezaanse kaas
15 gram platte peterselie
300 gram cheddar
200 gram crème fraîche
zout en peper

De oven voorverwarmen op 180°.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten.
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
Doe de crème fraîche, 100 gram Parmezaanse kaas en de cheddar in een pan met dikke bodem en laat dit heel zachtjes koken, zodat de cheddar is gesmolten is.
Roer hier nu de macaroni, de bloemkool en de fijngesneden peterselie doorheen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In een ovenschaal doen, bestrooien met de overgebleven Parmezaanse kaas en zo’n 10 tot 15 minuten in de oven zetten tot de Parmezaanse kaas een lekker knapperig korstje is geworden.

1 reactie

Leave a Comment.