Luna loves LIDL: macarons

Okay, okay, okay, als je ooit een keer macarons in Parijs hebt gegeten (en dat heb ik), dan valt elke andere macaron vies tegen. Je mist voornamelijk de Parijse beleving; ik zit hier in Parijs en ik zit hier een typisch Parijse lekkernij te eten, en oh, wat ben ik toch een wereldreiziger. En omdat je die beleving mist zijn de macarons hier in Nederland gewoon niet zo lekker. Niet dat niet-zo-lekker hetzelfde is als niet-te-eten, want de macarons die ik ooit bij de banketbakker hier in Nederland haalde waren ook heel goed te doen. En het doosje macarons dat ik ooit bij de groothandel kocht was ook binnen no time leeg. Ik heb zelfs ooit een poging gewaagd om zelf macarons te maken, maar die poging valt onder het kopje ‘mislukte experimenten’; de smaak was goed, maar het zag er niet uit. Het is dus nogal een ingewikkeld proces om perfecte macarons te bereiden, vandaar dat het 1 van de moeilijkste opdrachten is bij Masterchef Australia; de macaron-taart van Adriano Zumbo.

lidlmacarons

Gelukkig is daar de LIDL met een doosje van 12 macarons in de diepvries voor € 3,29. Even laten ontdooien en you’re ready to go! En de verkering en ik hadden hetzelfde idee toen wij de eerste macaron uit het doosje proefden; “Zullen we gewoon een paar van deze doosjes bij de LIDL halen en die dan op een piramide plakken? Doen we net alsof we ze zelf gebakken hebben met de kerst.” Maar… ere wie ere toekomt; de macarons van de LIDL zijn lekker. In 1 doosje zitten 4 smaken; framboos, chocolade, pistache en koffie. Ik vond de pistache-macarons het lekkerst en de framboos het minste. En al zijn ze lang niet lekker als de verse macarons in Parijs, ze verdienen zeker een voldoende.

1 reactie

Leave a Comment.