Luna loves LIDL: kaassticks

Met onze frituurpan heb ik een haat-liefde-verhouding. Als-ie niet aanstaat haat ik ‘m; hij staat me in de weg, hij stinkt, hij plakt en het is een gigantisch kutklusje om dat ding schoon te maken (ik heb onlangs de tip gekregen om er een vaatmachine-tablet in te doen en ‘m dan met water te laten koken; dat probeer ik de volgende keer). Zelden tot nooit pak ik zelf de frituurpan uit de schuur om iets te gaan frituren, maar de verkering is in staat om ‘m er elke avond bij te pakken. Ik roep dan voor de vorm nog een paar keer dat we dat echt niet moeten doen, zo vaak frituren, maar als de frituurpan eenmaal aanstaat, dan hou ik van ‘m en 10 minuten later heb ik m’n eerste frikadelletje er al weer in zitten (wij hebben nog steeds Goddelijke lichamen).

De enige keer dat ik de verkering heel lief aankijk of hij misschien alsjeblieft, please, iets voor me wil frituren is als we kaasstengels in de diepvries hebben liggen. Nu haal ik die normaal gesproken bij de Albert Heijn en dan betaal je bijna 5 euro voor 10 stengels (KaasTengels van het merk Topking), dus dat is hartstikke belachelijk duur, maar iedere euro dan ook wel weer waard als ze eenmaal gefrituurd en wel op m’n bordje liggen, want ik hou ervan! Ik hou vreselijk van gefrituurde kaasstengels en ik zou ze wel elke avond willen als ze niet zo duur waren (je kan ze volgens mij wel goedkoper bij een groothandel krijgen en ik heb ze ook wel eens geprobeerd zelf te maken, maar die ontploften in de frituurpan, dus er gaat zeker nog een poging 2 komen).

lidlkaassticks

Hoe diep intens gelukkig ben ik momenteel met de kaassticks van de LIDL! Er zitten er 10 in een doosje, ze kosten € 1,99 en zijn net zo lekker als de KaasTengels van Topking. Ze zijn alleen verkrijgbaar tijdens de december-feestmaand, maar ze zijn dan weer wél 1,5 jaar houdbaar in de diepvries, dus ik vrees dat ik de verkering de komende weken regelmatig heel lief aan ga kijken of hij alsjeblieft de frituurpan erbij wil pakken.

1 reactie

  1. Ik vind die van de appie dus ook onbetaalbaar, dus ik haal ze tegenwoordig bij de makro! wel 16 euro per doos, maar dan heb je 64 sticks.
    Die van de lidl zijn dus inderdaad goedkoper, maar die zijn in april vrees ik allemaal al weer op, dus dan is de makro in de zomermaanden een goed alternatief 🙂

    (Enne, geen zorgen over dat pasjessysteem van de makro, daar letten ze niet meer op. Je hebt er 1 nodig, maar of daar nou jou naam of die van de turkse buurman opstaat, dat maakt geen reet uit. De makro heeft ook nogal last van de crisis zeg maar ;-))

    Reply
  2. Ik heb een Makro-pasje (en een Sligro-pasje en volgens mij van nog 2 andere groothandels, haha)… het is alleen zo’n gedoe om naar de Makro te gaan en dan niet met NOG meer frituurshizzle of andere slechte dingen thuis te komen! 🙂

    Reply

Leave a Comment.