Luna loves LIDL: banoffee

“Ik voel me net als vroeger met de Bart Smit-folder”, zei de verkering toen hij de December-feest-folder van de LIDL voor het eerst doorbladerde.
“Ja, ik wil alles wel een keer proberen”, zei ik, “zonde dat een hoop van die dingen in januari weer uit het assortiment gaan.”
“We kunnen elke dag wel iets gaan testen uit de folder?”
“Alle toetjes?”
“Bijvoorbeeld.”
“Oh, en dan testen we nu alles alvast uit en dan doen we met de kerstmis niks ingewikkelds, maar gewoon allemaal lekkere losse hapjes.”
“Proeverijtjes.”
“En dan maak ik wel wat dingen zelf, maar het kerstthema wordt toch zeker wel Chez Lidl.”
“Kom, we gaan.”

Even later liepen we door de LIDL en laadden ons karretje vol met allerlei producten uit het Delicieux-assortiment (het speciale assortiment voor tijdens de feestdagen). Gisteren genoten we van een Banoffee-taartje.

bananoffee

Je vindt het taartje in het diepvriesvak en als je ‘m dan thuis ook weer meteen in de diepvries doet is-ie 1 jaar houdbaar (!). Uit 1 taartje haal je 6 stukjes (van 293 calorieën per stuk), maar de verkering en ik hebben ‘m door de helft gedaan en in 1 keer opgegeten (en we hebben nog steeds een Goddelijk lichaam, ondanks die 1000 calorieën). Het spreekt voor zich dat het een nogal lekker taartje is; de bodem is van kruimeldeeg, daarbovenop vindt je een laag bananenplakjes (niet te dik, niet te dun, precies goed) met toffeesaus en daar weer bovenop een dikke laag stevige slagroom en dit alles is bestrooid met toffeeschilfertjes. Heerlijk! Of het Banoffee-taartje onze kerst-proeverij gaat halen, dat valt nog te bezien, maar we halen er zeker nog eentje voor in de diepvries.

Het überschattige bordje met het eekhoorntje is van melamine en kocht ik bij de Big Bazar voor € 1,19.

Leave a Comment.