Luna leest; Elke Dag een Hap

Ik wil graag even mijn bewondering uitspreken voor de kok Ramon Beuk. Ik heb net even op z’n site gekeken en hij is kok, ondernemer in zijn evenementenlocatie ‘De Glazen Ruimte’ in Maarssen, culinair adviseur, presentator, tv-kok en… schrijver van inmiddels 8 kookboeken. De boeken 1 tot en met 7 zijn aan mij voorbij gegaan, maar boek 8 ‘Elke Dag een Hap’ kocht ik bij… de LIDL! Voor € 5,50. En daar begint mijn bewondering voor Ramon!

elkedageenhap

Nu zal Ramon er vast ook wel een leuk geldbedrag voor hebben gekregen, maar ik vind het lovenswaardig dat hij het heeft aangedurfd om een samenwerking met de LIDL aan te gaan. De LIDL is toch zo’n beetje de minst elitaire supermarkt waar je je boodschappen kunt doen en vele foodsnobs, foody’s en culi’s (kots!) zullen er hun neus voor ophalen. Doordat Ramon met z’n kop op de folders van de LIDL prijkt en recepten deelt met de LIDL-shoppers, zal hij, denk ik, nooit voor vol worden aangezien door z’n collega’s wiens ambitie het is om een Michelin-sterren-restaurant te runnen. En ik denk dat ook de foodsnobs, foody’s en culi’s Ramon’s een beetje op Ramon’s kookkunsten zullen spugen. Het is een beetje als Rudolph van Veen, die, doordat hij jaren heeft gekookt tijdens Life & Cooking altijd een beetje wordt weggezet als een rellerige homo met te hip haar en te makkelijke recepten (en dat terwijl hij hetero, Meesterkok en Meesterpatissier is).

Anyway, het boekje ‘Elke Dag Een Hap’ van Ramon Beuk is leuk! De gedachte achter het boekje: je doet 1 keer per week boodschappen en daar kun je dan 7 dagen lekker en gezond mee koken, zonder verspilling. De recepten zijn goed te doen voor thuiskoks, toch bijzonder en ze kosten je geen uren en uren. Ramon schrijft zelf in z’n voorwoord: ‘Als je weet hoe je bepaalde producten moet bewaren of slim kunt verwerken, dan scheelt dat niet alleen in je portemonnee, maar geeft dat vooral ook een goed gevoel.’ Mijn idee, Ramon! Ik denk dat ik binnenkort eens een hele week uit dit kookboekje ga koken, gewoon omdat het kan. Leuk!
‘Elke Dag een Hap’ is te bestellen via www.elkedageenhap.nl, maar dus ook gewoon te koop bij de LIDL (ik vond het boekje bij de kassa).

1 reactie

  1. Sonja Bakker doet toch ook zoiets bij Lidl? Ik kom er helaas weinig, omdat er geen filiaal in mijn buurt zit. Maar vorige week heb ik er iets geweldig lekkers gekocht, misschien ken je het: kokosijs in halve kokosnoten! Als je van kokos houdt een aanrader!

    Reply

Leave a Comment.