De cover van de Allerhande van november 2013 straalde me tegemoet; glimmende kippen met limoen en tomaat; NICE! Ik heb me niet volledig aan het recept gehouden, want ik had geen pepertjes in huis, maar wel gewoon wat sambal. En ik heb de tomaatjes (en ik had gewoon een pond cherry tomaten die niet aan de tak zaten en ook wat losse tomaten) met de kippen tegelijk in de oven gezet, zodat het 1 grote heerlijke, zoete, pittige, plakkerige kippen-ovenschotel werd. Ik at het met witte rijst en een kachumbar-salade. HEERLIJK.
Ingrediënten:
2 rode pepers
1,5 kg kipdrumsticks
1 potje mangochutney (340 g)
2 limoenen
1 bakje verse koriander (15 g)
400 g cherrytomaten aan de tak
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de peperringetjes en mangochutney. Bak alles zo’n 50 minuten in het midden van de oven.
Schep halverwege om.
Snijd de limoenen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof.
Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander.