Ik maakte dit weekend een uitgebreide Thaise rijsttafel en dit gerecht was (voor mij dan in ieder geval) toch wel 1 van de hoogtepunten. Een heel fris, pittig en gekruid gerecht dat ik zeker ook nog een keertje gewoon los ga maken. Ik vond het recept in een oud Albert Heijn-kookboek en ik neem het recept gewoon regelrecht uit het boekje over, want ik heb me voor een keertje dan ook helemaal aan de richtlijnen gehouden. Echt een dikke aanrader!
Ingrediënten:
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
klein bosje munt
3 bosuitjes
1 citroen
3 eetlepels vissaus
6 eetlepels olijfolie
500 gram half-om-half gehakt
Snij de ui in ringen en de knoflook pers de knoflook uit.
Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en snij in ringetjes.
Snij de munt in reepjes.
Snij ook de bosuitjes in ringetjes.
Pers de citroen uit en doe de ui, knoflook, pepertjes, munt en bosui bij de uitgeperste citroen. Voeg hier 3 eetlepels olijfolie en de vissaus bij. Dit is de dressing.
Bak nu het gehakt rul en gaar. Breng het op smaak met zout en peper.
Roer de dressing door het gehakt en serveer het direct.
Lekker met rijst!
Larb Gai (met kip dus) is in Thailand by far mijn favoriete gerecht! Heerlijk! Zal hem ook eens met rund (mooh) maken!