Kook de cover: gegrilde caesarsalade

Deze salade staarde me al een paar dagen aan vanaf de cover van de Allerhande van juli. En als ik slim was geweest had ik alle ingrediënten voor dit gerecht al wat eerder in huis gehaald bij de Turkse supermarkt, want dan was ik een stuk goedkoper uitgeweest. Maar… ik moest en zou deze salade maken, nu, nu, nu, vandaag dus, en het was te warm om om te fietsen. Dus ik haalde alles bij de Albert Heijn (en ik had de Caesardressing nog in huis, want die staat standaard in mijn koelkast). Ik heb me, zoals bij elke ‘Kook De Cover’ volledig aan het recept gehouden, ik heb de salade alleen niet op brood geserveerd en ik heb niet echt m’n best gedaan op m’n presentatie (want de sla hoort eigenlijk bovenop en tussendoor en niet, zoals bij mij, onderop). Oh, en ik heb geen kipfilethaasjes gekocht, maar gewoon kipfilet en die in repen gesneden (wat een bullshit, kipfilethaasjes). De smaak was TOP en gegrilde sla is écht een aanrader.

kookdecoversla

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 eieren
75 milliliter olijfolie
1 teen knoflook
4 kropjes baby-romaine-sla
300 gram kipfilet
250 gram cherrytomaten aan de tak
6 eetlepels Caesardressing (Cardini’s)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.
Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.
Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/2 van de olie.
Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan.
Gril de sla 3 minuten en keer halverwege.
Gril de kipfilet 6 minuten en keer regelmatig.
Gril de tomaten aan de tak 3 minuten tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan.
Verdeel de sla, de kip en de tomaten op een bord.
Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel de salade met de dressing en strooi de kaas erover.
Wij aten het met gebakken aardappeltjes! Hmmm…

Leave a Comment.