Ik stond ineens oog in oog met een spitskool. Geen idee meer waarom ik ‘m had meegenomen bij de LIDL. Waarschijnlijk omdat ik nooit eerder zelf spitskool had bereid en omdat hij in de aanbieding was. Ik stond voor een uitdaging, wat uiteindelijk niet echt een uitdaging was, omdat ik een heel makkelijk recept vond in een oude Allerhande.
Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram kipfilet
3 eetlepels sesamzaad
1 spitskool
4 eetlepels Japanse sojasaus
100 gram seroendeng
Snij de kipfilet in stukjes en meng het met het sesamzaad, 2 eetlepels sojasaus en bestrooi met peper en zout.
Snijd de spitskool doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes
Verhit wat zonnebloem olie in een wok of hapjespan en roerbak de spitskool een paar minuten totdat die zachter wordt. Schep de spitskool uit de pan op het moment dat jij ‘m het lekkerst vindt (dus hoe knapperig hij is) en doe er nog 2 eetlepels sojasaus bij.
Bak in dezelfde pan de kip (met weer een scheutje zonnebloemolie).
Als de kip gaar is, dan doe je de eerder gebakken spitskool erbij.
Alles even goed warm laten worden en bestrooien met de seroendeng.
Heel lekker met rijst.
Ga ik ook doen xx Riet
Heerlijke kool,lekker zoet. Probeer er ook wat pittige kerrie door te doen. Smullen!
Net gegeten en het was heerlijk, was alleen de seroendeng vergeten ukkel die ik ben.
🙂
Hahaha! Oh! Hans! Juist die seroendeng maakt het helemaal af… maar je bent sowieso goed en gezond bezig geweest! 😉