Kip-kerrie salade

Vergeet de kant-en-klare salades van Johma! Trouwens, vergeet al die kant-en-klare kip-kerrie-salades maar (al is zo’n bakje van de LIDL af en toe best wel heel gemakkelijk en niks mis mee (behalve de E-nummers)). Als je een keertje zelf kip-kerrie salade hebt gemaakt, dan wil je nooit meer wat anders, behalve dus als je zin hebt in lekker makkelijk.
kipkerriesalade

Ingrediënten (voor een flinke bak):
1 dikke kipfilet
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel yoghurt
2 eetlepels mayonaise
halve rode paprika
beetje chilipoeder (hoeft niet perse)
peper en zout

Kook de kipfilet gaar in een pannetje water en laat de kip daarna (op het droge) afkoelen.
Scheur de kip nu in stukjes (draden) of als je liever geen vieze vingers krijgt; snij ‘m in kleine stukjes.
Snij de halve paprika heel fijn (als je geen paprika in huis hebt, maar wel prei, dan kun je ook prei gebruiken). En ja, wat je dan met de andere helft van de paprika moet doen weet ik ook niet. Gewoon los opeten zou ik zeggen. Hartstikke gezond.
Meng daarna alle ingrediënten door elkaar. Je kunt de hoeveelheid mayonaise en yoghurt aanpassen naar eigen smaak (en yoghurt is natuurlijk meer light dan mayonaise). Even proeven of er meer kerrie in moet, net als peper en zout.
Lekker op een melba-toastje. Of op brood.

Leave a Comment.