Kikkererwten salade met tonijn

Ooit deed ik een cursus tapas maken bij restaurant Manzano te Amsterdam. Het ging me niet om het tapas maken, want dat kon ik allang. Het ging me om het recept voor hun rauwe tonijn (en dat heb ik ze gelukkig kunnen ontfutselen). Na de cursus kregen we een boekje met nog meer recepten mee en hoewel ik dat boekje al jaren kwijt ben, is het recept voor de kikkererwten-salade die in dat boekje stond me we ongeveer bijgebleven. Ik zal ‘m in de loop der jaren vast wel wat hebben aangepast, maar dit is ‘m uiteindelijk geworden. Lekker fris, voedzaam en heel snel klaar. Je kan ‘m serveren als 1 van de gerechten op een tapastafel, maar je kan ‘m ook als maaltijdsalade eten, of als lunchgerecht. Lekker met brood.

kikkererwtensalade

Ingredi├źnten:
1 blik kikkererwten (uitgelekt, 400 gram)
4 hardgekookte eieren in stukjes
1 rode ui in ringen
2 tomaten in blokjes
1 blikje uitgelekte tonijn
1 rode paprika in stukjes
1 eetlepel witte wijnazijn
flinke handvol verse koriander
olijfolie
peper en zout

Doe alles bij elkaar. Breng het op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout.

Leave a Comment.