Karbonaadje met NOMU pork rub

nomukarbonaadjesIk denk dat het karbonaadje het stukje meest ondergewaardeerde vlees is. Nou ja, misschien eigenlijk pas na de slavink, de verse worst en de schnitzel. En misschien ook pas na al het orgaanvlees. Nou ja, anyway! Een karbonaadje met de goede kruiden (dus niet alleen maar zout en peper) haalt een saaie Hollandse aardappels-groente-vlees-maaltijd naar een hoger level! Toen ik nog rijk was (en niet gelukkig) kocht ik mijn kookspullen altijd bij de Bijenkorf in Amsterdam (want die zat om de hoek). Zo maakte ik voor het eerst kennis met de specerijen van het merk NOMU. Een blikje met een inhoud van 55 gram kostte toen € 6,95 (en nu nog steeds trouwens) en dat is best een hoop geld voor een mengsel van mosterdzaad, gember, koriander, kruidnagelen, steranijs, paprika en marjolein. Ik heb het blikje nog steeds (en ja, de inhoud is over de datum en nee, dat boeit me niet). Het kruidenmengsel is nog steeds perfect om een karbonaadje mee in te rubben (en het geeft meteen een heerlijke smaak aan de jus (die ik gewoon uit een pakje maak)). Als het blikje leeg is, dan ga ik zelfs een nieuw blikje halen, want je doet dus erg lang met de inhoud (en een karbonaadje is nou niet echt het allerduurste stukje vlees, dus dat houdt elkaar mooi in balans).

Leave a Comment.