Kachumber (Indiase salade)

Als ik Indiaas kook (en dat doe ik regelmatig), dan eet ik er bijna altijd kachumber bij; een Indiase salade van tomaat, komkommer en ui. Het is dus een perfect Indiaas bijgerecht; lekker fris en vooral heel makkelijk te maken. Er zijn verschillende recepten online te vinden (met chilipepertjes, koriander, munt of zonder de komkommer), maar ik vind onderstaand recept het lekkerst. Ik zorg dat ik genoeg maak, zodat ik het restje de volgende dag bij de lunch kan eten (als ik het diezelfde avond niet al op de bank heb weggewerkt).

kachumber

Ingrediënten:
1/2 komkommer
3 tomaten
2 kleine uien
1 limoen (of net zoveel sap uit flesje)
1 theelepel komijnpoeder

Snij komkommer, tomaat en ui in kleine stukjes en meng het met de overige ingrediënten.
Heel makkelijk dus.
Het is ook lekker met wat verse koriander erdoor (maar dat zou ik niet speciaal voor deze salade in huis halen.

1 reactie

  1. Ik ken een variant met limoensap, lente-ui, fijngehakte koriander, pepertje, beetje zoetstof/suiker erdoor. Ook delicious!

    Reply

Leave a Comment.