Humus

Hmmmmm… humus! Of hoemoes. Of hummus. Het is mijn favoriete broodbeleg. Nou ja, dat vind ik vandaag, morgen weer wat anders waarschijnlijk. Maar zelfgemaakte humus is echt supersimpel om te maken en ook nog eens, jawel, heel gezond en biologisch verantwoord. Ik hou ervan! Je kunt het maken met gedroogde kikkererwten (en die laat je dan de avond en nacht daarvoor even weken in water, daarna koken, nou ja, het staat op de verpakking), of je koopt gewoon een pot of blik kikkererwten. Er zijn verschillende manieren om humus te maken, maar ik vind het zelf het lekkerst met verse koriander. En die koriander kun je het beste kopen bij een Turkse supermarkt, want dat is veel goedkoper, maar ja, ik kocht een bakje bij de Albert Heijn in de aanbieding, want ik had geen tijd om naar de Turkse supermarkt te fietsen, maar wel heel veel zin in humus!

humus

Ingrediënten:
1 pot kikkererwten
1 grote eetlepel tahin
2 knoflookteentjes
flinke handvol koriander
sap van 1/2 limoen
2 eetlepels olijfolie
peper
staafmixer

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de rest van de ingrediënten erbij en zet de staafmixer erop. Klaar. Het kan zijn dat er wat meer olijfolie bij moet om de boel wat smeuïger te maken. Ook de peper is iets wat je even moet proeven. Meer of minder. Maar het is sowieso heerlijk! Heerlijk! Heerlijk! Op brood. Maar ook om te gebruiken als een soort dipsaus voor groenten!

2 Comments

Leave a Comment.