Hollandse dip

In het weekend doen de verkering en ik altijd samen boodschappen. Heel romantisch. Ik probeer altijd heel gezond groente, fruit en vlees voor de hele week te kopen en alvast te bedenken wat ik ermee ga maken, maar vaak sta ik nog te wikken en te wegen en te mijmeren of ik een bloemkool of een broccoli mee zal nemen en dan is de verkering al weer klaar: “Kom, we gaan.” In de tussentijd heeft hij het karretje volgeladen met kant-en-klare bockworsten in zoetzure saus, blikken aardappel-gratin, diepvriespizza’s, kipnuggets, een kilo kant-en-klare lasagne en blikken gehaktballetjes in satésaus. Zucht. Dit weekend kwam ik een potje met Hollandse dip tegen tijdens het uitpakken van de boodschappen.

hollandsedip

“Wat is dit, vriend? Hollandse dip? WTF?”, vroeg ik.
“Ja, was maar een euro”, zei hij.
“Het is een reclamedinges van een radiozender!”
“Ja, van 100% NL.”

Voordat ik met m’n ogen kon gaan rollen van ongeloof stopte hij een stukje stokbrood gedipt in Hollandse dip in m’n mond.

Superlekker. Zo lekker dat ik in m’n eentje het hele bakje heb leeggegeten. De dip smaakt heel fris en licht (vandaar dat ik alles in 1 keer heb weggedipt). Er zit 13% oude kaas in en ik had echt gedacht dat het ook een heel gezonde dip zou zijn, want hij zou perfect smaken bij komkommers en radijsjes. Toen het bakje leeg was keek ik op de onderkant en zag aan de productinformatie dat er in 1 bakje van 200 ml in totaal 1200 calorieën zitten! 1200 calorieën! En die heb ik in 10 minuten weggewerkt! Het is een gave.

1 reactie

Leave a Comment.