Gevulde eieren

Gevulde eitjes doen het altijd goed… Ik wil nog wel eens op ’s avonds op de bank zitten en dan ineens behoefte hebben aan gevulde eitjes in plaats van een zak chips. En dan maak ik er meteen extra veel, zodat ik de volgende dag wat op en neer naar de koelkast kan lopen om zo steeds een koud eitje te snaaien. En het zal m’n cholosterol vast geen goed doen, die 10 eieren in 24 uur, maar ik geniet er intens van.

gevuldeeieren1

The key ingredient als het gaat om gevulde eitjes is: Aromat! Ik heb ook allerlei andere gevuld-ei-variaties geprobeerd (kaviaar, roomkaas, ketchup, gorgonzola, pesto, etc.), maar niets haalt het bij een oldskool jaren ’70 gevuld ei met alleen maar mayonaise en Aromat. Trust me.

Ingrediënten:
eieren
Aromat
mayonaise
eventueel; paprikapoeder

Kook de eieren hard. Mocht je nog nooit van een eierprikker gehoord hebben (kosten een euro bij de Blokker), dan kan ik je aanraden er eentje te halen. Je prikt het ei aan de onderkant in en je voorkomt hiermee dat je ei barst.
Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snij ze doormidden. Het eigeel vang je op in een kommetje en prak je los met een vork.
Voeg nu de mayonaise toe. De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van het aantal gevulde eitjes dat je aan het maken bent. Ik hou er niet van als het geheel te smeuig wordt, maar dat is persoonlijk. Steeds een beetje mayonaise toevoegen tot alles een consistentie heeft bereikt waarvan jij denkt dat het goed is.
Ook niet te scheutig met de Aromat. Steeds een beetje en dan proeven, tot jij ‘m lekker vindt.
Dan alles in een spuitzak met gekarteld spuitmondje, zodat je de eitjes kan vullen.
Je kan nog wat paprikapoeder over de eitjes strooien, maar dat is puur voor het oog. Dus als je de eitjes aanbiedt op een feestje, dan zou ik het wel doen. Maar qua smaakt voegt het voor mij niks toe.
Nu in de koelkast goed koud laten worden (als het lukt).

1 reactie

Leave a Comment.