Gazpacho met Hollandse garnaaltjes

Ik geef het meteen toe; 1 van mijn guilty pleasures is gazpacho. Ik kan ’s avonds 2 liter gazpacho maken en die de volgende ochtend, middag en avond in m’n eentje opeten. No problem! Je stinkt de hele dag (en de dag erna) uit je mond (want rauwe knoflook en rauwe ui), maar, OH, OH, OH, wat hou ik van gazpacho! Ik at ooit, ergens in Antwerpen op een terras, een kom gazpacho met daarin een schepje Hollandse garnalen en dat was een perfecte combinatie. Dus, heel soms, eet ik mijn gazpacho nu nog steeds met een schepje Hollandse garnalen, maar het hoeft niet (want best DUUR en ik eet in de zomer soms wel een liter gazpacho per dag) (mijn verkering houdt nog steeds van mij, maar niet van gazpacho).

gazpacho

Ingredi├źnten (voor 2 liter):
1,5 komkommer (geschild en in stukken)
1 rode paprika (zonder zaden en in stukken)
500 gram tomaten (LEKKERE, in stukken)
500 milliliter tomatensap
1 ui (in stukken)
1 grote teen knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
optioneel: bakje Hollandse garnaaltjes

En dan; heel simpel!! Alles met een staafmixer door elkaar mixen, blenderen, pureren. That’s it! Het is zo simpel, maar zooooo lekker.
Daarna een paar uur in de koelkast laten staan, zodat alle smaken zich met elkaar vermengen.
Gazpacho wordt meestal gegeten met een paar bakjes op tafel; gesneden paprika, croutons, komkommer en (lente)uitjes. Ik doe dat dus niet, maar gooi er een schep Hollandse garnaaltjes in (als ik die heb, want ik vind een bak ‘kale’ gazpacho ook HEERLIJK. Maar nee, dus echt! En ik ben dan ook nog helemaal goed bezig binnen het raw food-dieet (wat ik niet volg).

 

Leave a Comment.