Eiersalade

Mijn allereerste schoonvader (ik was 14) heette Jan. En Jan maakte op feesten en partijen altijd Jan’s Egg’s (hij kwam niet uit Engeland, dus waarom het niet ‘Jan’s Eieren’ heette vraag ik mij eigenlijk vandaag pas voor het eerst af). Jan’s Egg’s vonden altijd grif aftrek op die feesten en partijen, maar Jan wilde het recept nooit prijsgeven. Waarom niet, ook dat vraag ik mij vandaag voor het eerst af. Het enige wat ik me van Jan’s eiersalade is bijgebleven is dat er een fijngesnipperd uitje in zat.

Zo’n 15 jaar later stond ik op een feestje waar de moeder van de jarige een bak eiersalade had gemaakt. Zij wilde haar recept wel prijsgeven; iets met een scheutje witte wijn erbij en kerriepoeder.

Mijn eigen recept voor eiersalade is een combinatie geworden en doet het altijd leuk op feesten en partijen, maar is ook erg lekker op een gewone bruine boterham.

eiersalade

Ingrediënten (voor een bak vol):
10 eieren
1 grote ui
scheutje witte wijn
3 flinke eetlepels mayonaise
1/4 eetlepel kerrie
zout

Kook de eieren hard en laat ze wat afkoelen.
Je kunt de eieren nu grof hakken, maar ik vind het zelf altijd leuk om ze met een eiersnijder te snijden, zodat je perfecte vierkante mini-blokjes krijgt (er zijn ook mensen die perfect brunoise kunnen snijden met een mes, maar ik behoor niet tot die mensen). Ik doe een ei dus 3 keer in de eiersnijder (2 keer in de lengte en 1 keer overdwars) en dan heb ik keurige vierkante blokjes. Ziet er heel professioneel uit!
Snipper het uitje en voeg dan alle ingrediënten samen.
Even proeven of er nog meer zout of kerrie of wijn bij moet.

Leave a Comment.