Een paar weken terug at ik bij mijn vriendin Marloes. Ze vertelde me erg enthousiast over de Hello Fresh-box waar ze af en toe gebruik van maakt. Ze krijgt 1 box per week met daarin de ingrediënten voor 3 maaltijden voor 2 personen. Daar kan zij in haar eentje dus 6 dagen van eten, of ze heeft altijd wat te eten in huis als er iemand mee-eet. Hartstikke handig. En lekker, want ze maakte die avond een vegetarische pasta met linzen en die was Goddelijk.
Een tijdje later schreef ze op Facebook dat ze wéér zoiets lekkers uit die box had gegeten; een couscoussalade. ‘Doe mij even het recept’, vroeg ik. En zo geschiedde. Het is een hele frisse, zomersalade, die je prima als lunch kunt eten, maar dus ook als avondmaaltijd. Hij is vegetarisch en het is mijn nieuwe favoriete salade. Geheel per ongeluk heb ik zonnebloempitjes in plaats van pompoenpitjes gebruikt, maar ik denk dat het qua smaak niet heel veel zal schelen. Ook heb ik de veldsla weggelaten, maar je kan de couscoussalade op een bedje van welke sla dan ook leggen (veldsla is lekker, maar best prijzig en gewone kropsla is ook prima). Maar… zonder sla dus ook; to die for!
Ingrediënten:
250 gram couscous
1 komkommer
15 muntblaadjes
125 gram geitenkaas
1 appel (Elstar) (Jonagold)
25 gram zonnebloempitjes (of pompoenpitten)
1 groentebouillontablet
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamico-azijn (of anders; witte wijnazijn)
peper en zout
Los de bouillontablet op in 500 milliliter water. Meng nu in een kom de couscous met de bouillon en laat dit minstens 10 minuten wellen.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in hele dunne plakjes. Was de appel en snijd hem in kleine plakjes. Snijd ook de muntblaadjes fijn.
Maak een dressing van de honing, azijn en olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout.
Rooster de zonnebloempitjes (of dus de pompoenpitjes) zachtjes in een koekenpan.
Doe de dressing door de couscous.
Voeg de komkommer, appel en munt toe.
Voeg de zonnebloempitjes toe.
Verkruimel de geitenkaas en voeg dit ook toe aan de salade.
Je kan dit dus serveren op een bedje van sla (of de sla toevoegen aan de salade).
En als je het ‘mooi’ wil serveren, dan houd je dus wat geitenkaas en zonnebloempitjes over, die je pas als laatste over de salade drapeert/garneert.