Hallo moestuinmeisjes! Hebben jullie ook zoveel courgettes? En weet je niet meer wat je ermee moet doen? De nummer 1 oplossing is om er soep van te maken. Deed ik ook altijd. Doe ik ook altijd. Maar mijn standaard-courgettesoep (met een pakje roomkaas (nep-Bressot)) gaat me ook wel eens tegen staan (ook al is-ie heerlijk). In plaats van dat pakje roomkaas deed ik een keer iets anders door als smaakmaker (basilicum dus) en dat pakte heel goed en lekker uit! En wat er toen gebeurde, het was ongelooflijk, zelf mijn man, die niet van soep houdt, vond ’t lekker! Heel smaakvol, romig en zacht. Doen!
Ingrediënten (voor 2,5 liter)
2 tot 3 grote courgette (of veel kleintjes)
3 aardappelen
1 grote ui
2 grote teentjes knoflook
1,5 liter groentebouillon (van tablet)
1 flinke hand verse basilicum (echt lekker veel dus)
Flinke scheut slagroom (50 milliliter)
olijfolie
peper en zout
Snij de ui en de courgette in grove stukken en de knoflook in kleine stukjes (of gooi ‘m door de knoflookpers). Bak dit een paar minuutjes even zachtjes aan in de olijfolie.
Schil en snijdt ondertussen de aardappel en doe die erbij.
Voeg de 1,5 liter groentebouillon toe en laat dit allemaal een half uurtje zachtjes pruttelen.
Voeg de slagroom toe en haal de soep van het vuur.
Pureer de soep nu, samen met de basilicum (de basilicum moet dus niet meekoken).
Op smaak brengen met peper en zout.