Coleslaw

Waarom heet coleslaw eigenlijk coleslaw en niet cabbage salad? Ik bedoel, de vertaling van ‘kool’ is nog altijd ‘cabbage’ en ehm ‘sla’ vertaal je niet naar ‘slaw’, toch? Nou ja, even Google-en leerde me dat koolsla (dus rauwe, gesneden kool met azijn) door Nederlandse immigranten naar Amerika is gebracht rond 1800 en dat het woordje ‘koolsla’ in de jaren is verbasterd tot ‘coleslaw’. Leuk om te weten, maar vooral leuk om te weten is dat je coleslaw heel gemakkelijk zelf kunt maken en dat een bak zelfgemaakte coleslaw 100 keer lekkerder is dan een kant-en-klare bak uit de supermarkt.

coleslaw

Ingrediënten:
1/2 witte kool
50 gram rozijnen
100 gram wortel
1/2 ui
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
zout

Laat de rozijnen ongeveer een kwartiertje wellen in een bakje koud water.
Meng de mayonaise met de azijn en de suiker en een snufje zout (proef vooral zelf even of je de dressing lekker vindt op deze manier, een beetje meer mayonaise, azijn of suiker kan altijd).
Snij de witte kool in hele dunne reepjes, rasp de wortel en snij de ui heel fijn.
Meng alles door elkaar (dus ook de afgegoten rozijnen).

2 Comments

    • Hahaha! Jij foodsnob!! 😉 Mayonaise, yogonaise, fritesaus, halvanaise, scharrelmayonaise, light mayonaise, Zaanse mayonaise… Ik gebruik wat er open is 🙂

      Reply

Leave a Comment.