Ik vind het eigenlijk een typische Paas-taart, maar m’n moeder kwam er tijdens Eerste Kerstdag mee aanzetten. En… niet geheel onverwacht smaakte-ie ook tijdens de kerstdagen (en we hadden nog een stukje over, dus ook de dagen erna) heerlijk. Het is een heel makkelijk te maken taart en je hebt geen oven nodig!
Ingrediënten:
2 pakken bokkenpootjes
2 pakjes houdbare slagroom
8 eetlepels advocaat
kant-en-klare taartbodem
suiker
Klop 1 pakje slagroom stijf met wat suiker.
Besmeer de taartbodem met de helft van de slagroom.
Bedek deze taartbodem met de bokkenpootjes (die je eerst door de lengte hebt gehalveerd).
Hierover smeer je de andere helft slagroom en ook die bedek je weer met bokkenpootjes (hou wel een paar bokkenpootjes achter, om de taart mee te garneren).
Nu klop je het tweede pakjes slagroom stijf en daarna roer je de advocaat erdoor. Dit mengsel smeer je over de bokkenpootjes.
De allerlaatste bokkenpootjes verkruimel je nu over het advocaatmengsel.
Zet de taart nu minstens 12 uur in de koelkast.