Blue stilton met port

Ik ging met m’n vader naar de Sligro. Ik weet niet meer precies wat ik moest halen, maar we kochten uiteindelijk veel te veel lekkere dingen. Overal stonden bakjes en schaaltjes en bordjes met proeverijtjes. Worstje hier, kaasje daar, chipje hier, dipsausje daar, we hebben geen proeverij overgeslagen en m’n vader en ik spraken af om deze week nog een keer te gaan, want hé, lekker en gratis, de perfecte combinatie. De grootste indruk maakte de hele stilton’s waarin een fles port of fles whisky was geplaatst. Ik knip het even van Wikipedia: ‘Tijdens Kerstmis wordt er traditioneel stilton gegeten, waarbij een fles port ondersteboven in een grote, hele kaas is geplaatst. Hierbij vermengt de smaak van de port zich in circa drie weken met die van de kaas.’

portkaas

Het stukje blue stilton met port dat ik proefde bij de Sligro was perfect. Meer dan perfect. Goddelijk. Ik wilde een stuk meenemen, maar ja, twijfel de twijfel, want best duur, maar ja, wel verschrikkelijk lekker en ik koop verdomme altijd m’n boodschappen bij de LIDL, dus ik mocht mezelf eigenlijk best ook wel een keertje verwennen, ja!!!!

De blue stilton met port ligt nu al een paar dagen in de koelkast en ik hoop dat-ie de kerst haalt, want ik lepel er steeds een stukje af om het in m’n mond te laten smelten. En keer op keer als ik de stilton proef, dan weet ik dat God bestaat. Bloody fucking perfection on a spoon.

1 Comments

Leave a Comment.