Bietjessalade

Dit is een heerlijke salade (ja, anders maak ik ‘m niet natuurlijk) die je prima kan eten als maaltijdsalade (met een stukje brood), maar ook als bijgerecht. De combinatie bietjes met geitenkaas en balsamico-azijn is echt heerlijk en volgens mij is deze salade ook hartstikke gezond (er zit geen mayonaise of roomboter in, dus dan vind ik iets al heel snel gezond). Ook heel prettig is dat je alle ingrediënten gewoon bij de LIDL kan halen en dat doe ik dan ook meestal, behalve dan vandaag, want ik kwam langs de Albert Heijn en had geen zin om verder te fietsen. Achteraf wel meteen weer spijt, want je betaalt 2 keer zoveel voor een bakje walnoten bij de Albert Heijn dan voor een zakje walnoten bij de LIDL (en daar zit dan ook nog meer in en de smaak is hetzelfde). Eenmaal thuis bleek ik ook nog een zak walnoten in de dop te hebben liggen. Oh ja.

bietensalade
Ingrediënten:
100 gram sla
4 voorgekookte bietjes (vacuümverpakt)
1 kleine ui
balsamico-azijn
100 gram geitenkaas
klein handje gepelde walnoten
peper

Was de sla en scheur ‘m in stukken (of, doe zoals ik en koop gewoon een zak kant-en-klare sla). Deze salade is ook heel lekker met alleen rucola, maar ik kijk altijd of er nog wat in de aanbieding is.
Snij de ui in dunne ringetjes.
Snij de bietjes in hele dunne plakjes.
Hussel alles door elkaar, samen met een paar scheutjes balsamico-azijn en wat peper. Ik hoor Jamie Oliver in z’n kookshows altijd wauwelen over dat je moet zorgen dat je balsamico-azijn van de allerbeste kwaliteit moet proberen te krijgen en dat kun je zeker proberen, maar ik gebruik meestal de balsamico-azijn van de LIDL (de balsamico-azijn op de foto is van de Albert Heijn, ook heel goed).
Verbrokkel de geitenkaas boven de salade en strooi er wat gecrushte walnoten over.

1 reactie

  1. Wat was dit lekker zeg en zelfs een succes bij man en kinderen en die beginnen zo ongeveer meteen te piepen als ze een stukje groente zien. Alle bordjes leeg zonder gepiep en mét dikke complimenten.

    Reply
  2. Erg lekker jazeker! Wij eten regelmatig bietjes naar dit recept. Als je toch ook bij AH koopt neem dan eens ongekookte bieten. Boen ze af met zo,n geel met groen schuursponsje en kook ze in ruim water met een laurierblad in anderhalf a twee uur gaar. Spoel af met koud water en knijp ze uit de schil. En dan in je salade…….mjam mjam.

    Reply

Leave a Comment.