Pasta met tonijn en kaneel

Dit recept staat in het boek ‘Kook met Jamie’, ja, van Jamie Oliver dus (ondertitel: ‘Wedden dat ik van jou een topkok kan maken?’). Het recept heet ‘Jools’ favoriete pasta voor de zaterdagmiddag’ en het is dus een recept wat Jamie maakt voor zijn vrouw. Op een zaterdagmiddag. Dus.

pastamettonijnkaneel2

Het is een pastasaus met tonijn en kaneel en dat klinkt heel apart en eigenlijk best wel als een ranzige combinatie, maar in de praktijk is het dus erg lekker. En apart. Jamie Oliver kookt het voor zijn vrouw. Ik kook het voor mezelf als de verkering niet thuis eet, want hij vindt het niet zo lekker. Ik hou me niet volledig aan het recept van Jamie (ik heb het allemaal wat versimpeld en versneld en ik doe er geen verse rode peper in en ik gebruik gewone uien en hij rode). Jamie adviseert dat je ‘goede kwaliteit tonijn uit blik’ moet gebruiken, maar met een blikje tonijn van de LIDL is het ook erg lekker.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 middelgrote uien in kleine stukjes
1 theelepel kaneel
1 blik tomaten of 5 verse tomaten
1 blik tonijn op water
250 gram pasta
citroensap
Parmezaanse kaas
verse basilicum

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak op zacht vuur de uitjes in wat olijfolie tot ze zacht zijn (5 minuutjes).
Voeg de tomaten toe, net als de tonijn en de kaneel.
Scheutje citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
Nog zo’n 20 minuten zachtjes laten koken.
Als het klaar is bij de gekookte pasta voegen, lekker husselen.
Opdienen met verse gesnipperde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

1 Comments

Leave a Comment.